РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ

Областна администрация Габрово

Честит Ден на Съединението

img 3694 2
В днешния ден най-искрено Ви поздравявам с празника, който ни обединява като хора и като народ. И днес ще отбележим тържествено Деня на Съединението, ще благодарим и ще се преклоним пред онези, които направиха възможно това дело да се случи. Но дали само днес трябва да си припомняме смисълът на този ден? Не е ли време всеки да се вгледа в себе си и да помисли за пътя, който следва – дали това е пътят на обединението или на разединението? И нека не забравяме, че това, което посяваме в мислите и делата си днес, ще даде плод в бъдеще - за нашите деца! Ако искаме обществото ни да е сплотено, нека първо направим така, че с действията си ние да обединяваме.

Живеем във време, когато негативното като информация е навсякъде около нас, когато отрицанието е по-силно от похвалата и когато разделението е по-лесно от обединението. Нека днес, когато сърцата ни се изпълнени с възторг и гордост да помислим и да намерим причина да бъдем малко по-единни с хората до нас и около нас.

Нека благодарим на онези, които показаха, че българския дух е несломим и имаха смелостта да пожелаят за всички нас обединението на България. Нека сме единни в мислите си, и в делата си!

Честит празник !

Николай Сираков

Областен управител на област Габрово

XIII- ия Международен панаир на народните занаяти „Етъра” посреща своите гости

XIII-тото издание на Международния панаир на народните занаяти, посветен на Европейските дни на наследството беше официално открит днес от своя патрон - Председателя на народното събрание на Република България, госпожа Цецка Цачева. Негови организатори са Министерство на културата, Община Габрово и Архитектурно-етнографски комплекс „Етър”. Областният управител на Габрово Николай Сираков беше сред официалните гости, както и народният представител Цветомир Михов, заместник – министър на културата доц. д-р Бони Петрунова и заместник – министъра на туризма Ирена Георгиева.

Финал за Интегрирания проект за водния цикъл на град Габрово

Областният управител Николай Сираков участва в официалната церемония по откриване на реконструираните обекти по Интегриран проект за водния цикъл на град Габрово. Гости на събитието бяха министър – председателят Бойко Борисов, министърът на околната среда и водите Ивелина Василева, заместник министър-председателят по европейските фондове и икономическата политика Томислав Дончев, кметът на Община Гарово Таня Христова, народните представители Добромир Проданов и Цветомир Михов, Посланикът на Кралство Испания Н. Пр. Хосе Луис Тапиа, евродепутатът Андрей Новаков.